Resepi Kuah Oden Terpadu, Kalah Family Mart. Makanlah Puas-Puas Sampai Licin

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Resepi Kuah Oden Terpadu, Kalah Family Mart. Makanlah Puas-Puas Sampai Licin

Oden merepukan satu hidangan yang berasal dari negara matahari terbit. Hidangan ini sudah mula diterima dalam kalangan masyarakat kita hari ini. Kebiasaan jika hendak mencari oden yang sedap kita akan beli di rangkaian Family Mart. Bila teringin nak makan, sinilah yang kita tuju.

Namun jika ingin makan bersama family rasanya seeloknya kita buat sendiri. Selain jimat dan sedap kita juga dapat makan dengan puas. Jadi resepi perkongisan Nur Balqis ini boleh kita gunakan untuk membuat kuah oden yang sedap kalah Family Mart.

Mari kita ikuti perkongsian di bawah ini.

RESEPI KUAH ODEN SEDAP KALAH FAMILY MART

BAHAN-BAHAN :

  • 2 paket perencah tomyam adabi.
  • 2 paket perencah sup siam adabi.
  • 1 paket perencah asam pedas adabi.
  • 2 pcs kiub pati ayam.
  • Air 1.5 liter.
  • Gula 1 sudu.

CARA-CARA MEMASAK :

Masuk semua perencah biar mendididih dan boleh masuk kan semua bahan-bahan steamboat.

Tadaa…siap! boleh ngappp panas-panas…masam-masam manis pedas uilahhh nyaman bukkk

Kalau ada sayur boleh letak sayur contoh sawi cina, cendawan enoki, cendawan tiram dan sebagainya.. ni takde sayur tak sempat beli

Try buat taw, dah buat mention i okeyh keh3

Kredit Cik Puan Akma

Resipi Dapur Bidadari

Sumber/Foto : Resepi Nur Balqis

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*