Tak Perlu Sental Segala Kerak Hilang Nampak Berkilat Ini Kaedah Cuci Air Fryer Jimat Kos Dan Mudah

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Tak Perlu Sental Segala Kerak Hilang Nampak Berkilat Ini Kaedah Cuci Air Fryer Jimat Kos Dan Mudah

Kehadiran teknologi Air Fryer memang banyak membantu ibu-ibu yang ingin memastikan menu masakan mereka lebih sihat tetapi dalam masa yang sama masakan dapat disediakan dalam tempoh yang tidak terlalu lama.

Beberapa tahun ini kesedaran masyarakat tentang penyediaan makanan secara sihat agak meningkat. Malahan ramai juga memilih sama ada makanan yang disediakan untuk keluarga sama ada akan dikukus ataupun di panggang berbanding digoreng.

Air Fryer cukup memudahkan urusan ibu-ibu di dapur. Bukan sekadar itu sahaja, malahan ia juga menjimatkan masa selain dapat mengurangkan penggunaan minyak.

Tetapi selepas digunakan pasti kena cuci bersih-bersih bagi memastikan tiada lebihan masakan yang boleh menyebabkan barang elektrik ini cepat rosak dan keracvnan kepada pengguna.

Inilah masalah yang ibu-ibu hadapi apabila menggunakan Air Fryer di rumah. Terutama sekali selepas memanggang ikan atau ayam. Bahan masakan yang melekat menyukarkan ibu-ibu nak mencuci.

Jom baca perkongsian dari puan Huda Zainal cara cuci air fryer dengan mudah.

Benda paling az4b nak cuci dekat dapur, bonda rasa cuci air fryer. Especially lepas panggang ayam. Aduh dia punya melekat tu memang susah nak tanggal.

Lepas tengok yovtvber Melissa Maker deep clean oven dia. Terus terc3tus idea nak cuba dekat air fryer ni. Subhanallah, cuma dengan guna cuka.

Seriously senang yang amat. Tak adalah istilah tangan sado nak menyental.

Bonda guna cuka dan span cuci pinggan je dekat kerak-kerak wiring rack tu. Cepat je tertanggalnya.

Sumber: Huda Zainal

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*