Modal Rendah Boleh Buat Sendiri Ini Kaedah Servis Aircond Di Rumah Kembali Sejuk

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Modal Rendah Boleh Buat Sendiri Ini Kaedah Servis Aircond Di Rumah Kembali Sejuk

Memanggil orang servis aircond tapi bajet pula tak mencukupi. Nampaknya kena servis sendiri di rumah lah tapi macam mana? Boleh dikatakan sekarang ini, setiap rumah mempunyai pendingin hawa atau aircond tambah pula bila cuaca panas.

Tapi, bila dah selalu digunakan, ada masanya yang aircond ini pun sudah tak sejuk lagi. Berikut merupakan perkongsian di laman Twtter tentang cara servis aircond sendiri di rumah hanya dengan modah RM25 sahaja. Yang paling best adalah caranya adalah mudah dan orang perempuan pun boleh buat!

CARA SERVIS AIRCOND SENDIRI DI RUMAH

Harini aku nak share kat korang cara nak servis aircond sendiri kat rumah. Bermodalkan RM25 ringgit jer kompom aircond korang yang kat rumah yang dah tak sejuk tu terus jadi macam baru.

Ada empat step yang mudah. Perempuan pun boleh buat. Step easy dan mudah jer:

1. Buka cover aircond dan keluarkan filter. Make sure dah tutup switch aircond tau.

2. Spray cleaner ni dalam cooling fins/coils aircond tu.

3. Biarkan dalam 10 minit, kotoran tu nanti akan keluar ikut paip belakang aircond. Tak perlu basuh ke apa dah.

4. Lepas 10 minit pasang balik filter dan cover aircond tu settle.

Selamat mencuba!

Sumber: Twtter @acapyakin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*