Isteri Yang Selalu Diurut Adalah Lebih Bahagia, Ceria Dan Konfiden.

Isteri Yang Selalu Diurut Adalah Lebih Bahagia, Ceria Dan Konfiden.

Ibu-ibu semua, ini mungkin sesuatu yang kita nak sangat suami kita tahu. Menurut kajian dan pemerhatian, wanita yang sentiasa diurut oleh pasangan mereka akan berasa lebih gembira, ceria, penyayang dan konfiden! Ini sebabnya.

5 MANFAAT URUTAN SUAMI KEPADA ISTERI

1. URUTAN MEREDAKAN STRES

Dari pagi sampai ke malam isteri sentiasa sibuk dengan pelbagai tugasan di rumah dan menguruskan anak-anak.

Kebanyakan masanya isteri tentu akan berasa letih, bukan saja penat fizikal tetapi juga penat mntal. Maka tak hairanlah kadangkala isteri ni mudah emosional tak tentu pasal kan?

Urutan dan sentuhan boleh membantu mengurangkan paras kortisol (iaitu hrmon stres) sebanyak 30% dan meningkatkan paras hrmon gembira iaitu seratonin serta dopamine sehingga 31%.

Jadi, urutan ni bukan saja melegakan rasa sakit pada badan, tapi juga mengembalikan mood yang merudum, menjadikan isteri berasa lebih ceria!

2. URUTAN BOLEH MENINGKATKAN SISTEM IMUN

Terdapat kajian yang mendapati urutan juga mampu meningkatkan penghasilan s3l d4rah putih yang berfungsi mela wan penyakit.

Ini bermaksud, kalau isteri sentiasa mendapat urutan, dah tentu dia akan berasa lebih sihat dan sukar dijang kiti penyakit.

Bila rasa sihat, wajah isteri pun akan nampak lebih berseri dan bersemangat di rumah.

Taklah asyik nak marah-marah. Kan?

3. MEMBANTU ISTERI LEBIH KONFIDEN

Percaya atau tidak, sesi urutan juga dapat membantu isteri berasa lebih selesa dengan tu buh badan mereka sendiri. Ada isteri yang mula berasa malu, terutamanya selepas bersalin sebab tu buh badan mereka dah tak seperti dulu lagi.

Namun, urutan seorang suami menandakan kasih sayang mereka terhadap setiap peng0rb4nan isteri dalam melahirkan zuriat.

Sebab itu, isteri pun dapat berasa lebih konfiden terhadap kekurangan tu buh sendiri melalui urutan dan bela1an si suami.

4. MASA BERKUALITI BERSAMA

Sesi urutan bukan saja menjadi sesi ‘rawatan’ badan, tetapi masa yang terluang bersama juga membantu merapatkan lagi hubu ngan antara suami isteri.

Tanpa sebarang gajet, tanpa gangguan televisyen, sentuhan dan bela1an melalui urutan memainkan peranan penting dalam mengembalikan cinta pada pasangan.

Sambil mengurut, isteri boleh juga bercerita atau berbual tentang apa jua perkara yang terbuku di hati. Orang perempuan ni bila dapat luahkan pun dah cukup lega!

5. IA MEMBUAT ISTERI RASA DIHARGAI

Tak kisahlah sama ada urutan suami tu sehebat tukang urut profesional atau amatur, yang penting sentuhan daripada seorang suami itu tentunya akan membuat isteri rasa saaaangat dihargai.

Tak semestinya hadiah yang mahal, urutan kasih sayang pun dah cukup membuat isteri rasa seronok.

Betul tak?

BILA ISTERI HAPPY, SATU KELUARGA HAPPY!

Sebenarnya kalau tak ada kajian pun tentu kita boleh agak bagaimana urutan atau sentuhan kasih sayang daripada suami ini dapat memberi kesan yang amat besar terhadap isteri.

Jadi suami-suami dekat rumah tu, rajin-rajinlah urut isteri masing-masing ya. Sebabnya bila isteri happy, dia punya aura tu satu famili akan dapat tau!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*