Pernah Bermimpi Susukan Bayi Atau Mendukung Bayi? Ini Maksud Jelas Mimpi Itu

Pernah Bermimpi Susukan Bayi Atau Mendukung Bayi? Ini Maksud Jelas Mimpi Itu

Siapa pernah mimpi bayi? Sama ada nampak bayi (orang lain tengah dukung), dukung bayi atau menyusukan bayi dalam mimpi? Kadang-kadang jugak kita mimpi ada orang nak bagi bayi tu dekat kita. Ikuti Penjelasannya. Samada saka atau s1hir, kedua-duanya dari sebab gangguan jin. Baca selanjutnya berkenaan mimpi menyusukan bayi dan bermimpi mengendong bayi.

PERNAH BERMIMPI PELIK?

Assalamualaikum. Terima kasih adm1n sebab approvekan sharing saya ni. Saya selalu jadi tukang baca dalam page ni. Banyak benda saya dapat. Yang baik yang buruk. Hehe. Mungkin hari ni perkongsian saya boleh jadi manfaat untuk orang lain. Insyaa Allah.

Saya nak share satu perkongsian yang mungkin ramai pernah hadapi, atau pun ramai yang tak berapa ambil kisah hal ni. Siapa pernah mimpi bayi? Sama ada nampak bayi (orang lain tengah dukung), dukung bayi atau menyusukan bayi dalam mimpi? Kadang-kadang jugak kita mimpi ada orang nak bagi bayi tu dekat kita? Masa nak dukung tiba-tiba tersedar dari tidur.

Untuk yang biasa dengan perubatan Islam mesti dah tahu apa sebenarnya maksud mimpi bayi ni. Untuk yang tak tahu sebenarnya mimpi bayi ni bermakna kita sedang dalam gangguan jin atau lebih tepat sebagai saka. Tidak menjadi masalah kalau kita hanya nampak sahaja bayi dalam mimpi. Maksudnya kita tak sentuh langsung bayi tu dalam mimpi kita. Kalau dah start dukung tu bermakna kita dah terima saka ataupun jin dah ada masuk dalam badan.

Pernah ada sahabat yang mesej saya bertanya pasal gangguan jin ni. Dia kata dia selalu susah tidur malam. Kadang-kadang dia nampak kelibat lembaga hitam. Dia selalu mimpi dia sedang menyusukan bayi. Sampai dia rasa sayang dengan bayi tu. Rupanya dia pernah terima saka dari ar wah nenek dia waktu dia masih kecil. Tanpa dia tahu.

PESAN ALMARHUM TUAN GURU HARON DIN

Almarhum Tuan Guru Haron Din dulu pernah bagitahu bila kita boleh nampak benda halus, bukan bermakna kita ada kelebihan. Tapi mintalah dengan Allah supaya sembuhkan kita dari penyakit tu, bila sampai tahap kita boleh nampak macam-macam benda ghaib bermakna kita sedang dalam sakit. Jangan berbangga dengan benda-benda macam ni. Kalau boleh cari lah perawat dari pusat rawatan Islam minta rawat dari penyakit ni. Takut menjadi mudarat dengan diri kita nanti.

Ada tak antara teman-teman pembaca yang pernah terima barang kemas warisan nenek moyang? Ataupun barang-barang yang dibuat dari emas. Selalunya barang kemas ni nenek moyang kita akan bagi sebelum dia mening gal dunia. Boleh jadi masa tu lah saka tu diwarisi. Kita terima barang kemas tu bermakna kita sedang warisi saka dari nenek-nenek kita tanpa sedar.

Ada jugak kawan saya pernah tanya pasal gangguan yang dia alami. Bila saya tanya lebih lanjut rupanya dia pernah terima barang kemas (emas) dari ar wah nenek dia beberapa minggu sebelum nenek dia mening gal. Bila saya bertanya baru dia sedar rupanya gangguan yang dia alami bermula selepas dia terima barang kemas yang nenek dia beri kepada dia.

‘PEWARIS’

Orang yang ada saka ni, selagi dia tak wariskan saka dia tu pada orang lain dia memang akan susah nak mening gal dunia. Mungkin dia dah mening gal tapi saka tu masih akan tetap hidup dalam badan dia. Menyebabkan dia nampak masih hidup pada waktu tu. Ar wah atuk saya, beberapa hari sebelum dia mening gal rupa dia dah lain dah. Waktu tu kami sekeluarga jumpa dia dekat emer gency room. Saya cuba pegang tangan atuk saya, lepas tu saya tengok muka dia dah macam bukan rupa atuk saya.

Mungkin cuma perasaan saya je waktu tu. Tapi lepas beberapa hari, bila atuk mening gal baru lah nampak muka atuk yang kami kenal selama ni. Sebelum tu memang nampak lain. Saya memang tahu atuk ada saka. Mungkin saka tu dah diterima orang lain dah. Tapi tak tahulah siapa yang terima. Lepas tu atuk pun pergi jauh tinggalkan kami semua.

Dulu, saya selalu mimpi benda tak baik. Pernah beberapa kali saya mimpi orang bagi benda dalam plastik hitam. Orang dalam mimpi tu perempuan rambut panjang. Pernah sekali saya terima plastik tu, bila saya buka isi dalam plastik tu daging mentah. Esoknya bila bangun dari tidur seluruh keluarga sakit. Rupanya mimpi tu petunjuk sih1r yang dihantar dekat keluarga kami. Ada yang kata best dapat mimpi petunjuk macam ni, tapi sebenarnya tak best pun.

Dalam mimpi macam-macam benda saya nampak. Dan saya tak suka tengok benda tu dalam mimpi saya. Saya tak suka mimpi benda-benda yang menakutkan. Saya tak suka dengan perempuan yang saya nampak dalam mimpi saya. Saya selalu tak dapat tidur lena bila dah mula mimpi maca tu. Alhamdulillah sekarang saya dah tak mimpi buruk-buruk dah. Saya selalu minta dekat Allah saya tak mahu mimpi macam tu lagi.

Sebenarnya nak cakap, benda mimpi bukan semua mainan tidur. Tapi kalau dah kita asyik mimpi benda yang sama maknanya ada lah maksud mimpi tu yang sebenar. Saya bukanlah arif sangat dalam benda ni. Saya cuba belajar, kadang-kadang saya baca. Dengar ceramah pasal SAKA dan SIH1R ni. Sekiranya ada mana-mana bahagian dalam cerita saya ni yang salah, mohon sesiapa tolong betulkan.

Apa yang saya share bukan bermaksud saya berlagak pandai dalam bab ni, tapi saya nak share pengalaman saya yang mungkin ada sebahagian pembaca alami jugak. Mungkin ada yang alami benda sama tapi tak tahu benda ni jadi sebab apa. Mana tahu ada yang nak share cerita sendiri. Boleh jugak tambah apa yang saya dan teman pembaca yang lain tak tahu. Boleh sama-sama tambah ilmu. Sebab bab sihir ni boleh jadi isu hidup dan mati. Saya dah puas dengar cerita orang mening gal sebab s1hir. Saya dah puas tengok macam mana teruknya kesan s1hir ni dekat keluarga orang lain. Sih1r ni teruk macam mana pun insyaa Allah ada jalan sembuhnya.

Saya pernah nampak dengan mata kepala saya sendiri seorang budak yang satu badan penuh dengan kvudis, tak mampu berjalan dah nak berdiri pun dah tak boleh. Dalam tempoh beberapa tahun dia sihat alhamdulillah lepas bertahun-tahun berubat dengan Darussyifa’. Saya sendiri nampak macam mana dia berubah, dari pertama kali dia datang didukung ayah dia dan bila dia sihat mampu berjalan dengan baik tanpa perlu didukung lagi.

Kulit dia pun dah pulih walaupun masih ada parut yang tinggal tapi lebih baik dari kvdis-kvdis yang pernah ada dekat seluruh badan dia dulu. Macam makin lama makin panjang lah pulak cerita saya ni. Hehehe. Insyaa Allah ada kesempatan lain hari saya share cerita lain pulak. Terima kasih semua yang dah membaca. Selamat berkongsi ilmu.

Bermimpi yang Pelik-pelik? Tahukah Anda, Apa Maksud Mimpi Anda Itu?  Benar mimpi itu mainan tidur. Namun jauh di sudut hati, anda pasti ingin tahu, mungkinkah mimpi anda itu membawa sesuatu maksud yang tersembunyi.

TAHUKAH anda mengapa manusia bermimpi? Para saintis telah melakukan pelbagai kajian untuk mencari jawapannya. Pada tahun 1977, Hobson dan McCarley telah melakukan kajian mimpi dan merumuskan bahawa imej-imej dan bunyi-bunyian yang kita lihat dan dengar di dalam mimpi adalah hasil pemprosesan otak kita menafsir ‘noisy electrical signals’.

Ada pula saintis berpendapat, mimpi adalah caranya untuk kita menyimpan dan ‘memfailkan’ insformasi serta data-data yang diterima otak. Lebih menarik, beberapa kumpulan penyelidik mengatakan bahawa mimpi adalah caranya untuk menyelesaikan masalah secara mental dan emosi. Tidak kira apa jua rumusan para saintis di seluruh dunia, pasti ada sebabnya kita bermimpi tentang sesuatu perkara itu. Kami kumpulkan beberapa tafsiran mimpi untuk pengetahuan anda, jom baca.emosi.

TAFSIRAN 1

Jika kamu bermimpi bertu buh gemuk, ia bermakna. Kamu akan dimuliakan orang atau lebih dihormati. Sebaliknya, jika kamu melihat diri menjadi kurus, kamu akan dipinggirkan orang. Mimpi tu buh disirami da rah bermaksud harta disimpan tidak bertahan lama. Manakala mimpi badan mengeluarkan kutu, alamat orang susah akan terhibur atau si sakit akan beransur sembuh.

TAFSIRAN 2

Jika kamu bermimpi dalam ba haya, ia bermakna. Kehidupan kamu nan tenteram bakal dirosakkan. Jika kamu pula menjadi penyelamat kepada orang ditimpa ba haya itu, tandanya kamu berlaku adil atau baik sesama kawan. Kamu bukanlah manusia berat sebelah atau menin das orang lain. Mungkin ini satu peringatan untuk anda agar lebih bertimbangrasa

TAFSIRAN 3

Jika kamu bermimpi menggunting barang, ia bermakna. Maknanya kamu akan mendapat wang. Tetapi jika gunting yang kamu pegang terpisah satu sama lain, tandanya akan timbul pertengkaran dalam ahli keluarga. Mimpi membeli gunting pula, alamat kamu akan dit1mpa masalah. Jika mimpi menggunakan gunting, maknanya kamu akan mengunjungi teman lama.

TAFSIRAN 4

Jika kamu bermimpi berjalan-jalan di pasar, ia bermakna. Kamu akan digoda oleh seseorang. Kalau kamu melihat diri kamu sedang membeli barang di pasar tandanya kamu akan naik pangkat atau kewangan lebih stabil berbanding biasa. Mimpi suami isteri berbelanja di pasar bermaksud akan tiba kesenangan dan rukun rumah tangga kalian.

TAFSIRAN 5

Jika kamu bermimpi bebas terbang, ia bermakna. Itu tandanya akan bertandang undangan istimewa berkat kelebihan diri kamu juga. Diri kamu sesungguhnya berharga. Kalau kamu melihat kapal terbang, kamu akan berhasil dalam usaha. Sedangkan kalau kamu yang terbang, kamu bakal mendapat satu pengalaman atau ilmu bermanfaat yang dapat membantu hidup kamu kelak.

TAFSIRAN 6

Jika kamu bermimpi lampu atau lilin, ia bermakna. Jika kamu melihat diri sedang menyalakan lampu kecil di satu ruang, tandanya kejayaan kamu menuju kejayaan walaupun nampaknya sederhana saja. Kalau kamu melihat lampu kecil berkelip-kelip di mana-mana ruang, alamat kamu perlu berhati-hati. Mungkin kamu bakal mengalami kepahitan dalam kehidupan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*