Doktor Mesir Ini Berkongsi Rahsia Di Dalam Al Quran Yang Membantu Kembalikan Penglihatan 99%

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Doktor Mesir Ini Berkongsi Rahsia Di Dalam Al Quran Yang Membantu Kembalikan Penglihatan 99%

Salah satu anugerah yang Allah berikan kepada umat manusia adalah penglihatan. Dengan adanya mata, menjadikan keindahan dunia ini boleh dilihat dengan jelas.

BISMILLAH.. Ayuh baca perkongsian dari doktor mesir ini tentang rahsia di dalam al quran yang membantu kembalikan penglihatan sebanyak 99%

Maka sudah seharusnya jika kita senantiasa mensyukuri dan berusaha menjaga kenikmatan yang Allah beri tersebut. Namun seiring berjalannya usia, maka fungsi penglihatan pun menjadi menurun.

Bahkan semakin ramai anak-anak yang terpaksa menggunakan kaca mata sejak kecil lantaran mengalami gangguan penglihatan seperti kerana sering melihat alat elektronik, membaca buku dengan lampu yang kurang ataupun sering menonton televisyen.

Banyak yang membuat kesimpulan bahawa penurunan fungsi tersebut sangat sukar diubati dan memerlukan masa yang panjang. Akan tetapi dalam jangka masa yang dekat ini sebuah syarikat farmaseutikal yang berada di Switzerland merancang membuat ubat mata yang disebut ‘Ubat-Quran’.

Dikutip dari Healthy Advices, ubat-ubatan yang ditemui oleh doktor asal Mesir bernama Abdul Basit Mohammed ini didakwa mampu mengembalikan keupayaan penglihatan hingga mencapai kejayaan 99%.

Abdul pun menyatakan bahawa dia mencari ubat tersebut dari Al Qur’an, tepatnya dalam surat Yusuf ayat 84:

وتولى عنهم وقال يا أسفى على يوسف وابيضت عيناه من الحزن فهو كظيم

Dan Ya’qub berpaling dari mereka (anak-anaknya) seraya berkata: “Aduhai duka citaku terhadap Yusuf”, dan kedua matanya menjadi putih kerana kesedihan dan dia adalah seorang yang menahan amarahnya (terhadap anak-anaknya). (QS. Yusuf: 84)

Tafsiran ayat diatas bahawa sejak dulu manusia telah menggunakan keringat untuk menjadi ubat dari berbagai masalah, terlebih yang berkaitan dengan pembaikan dan pemulihan mata. Abdul pun telah melakukan uji cuba kepada arnab dan manusia.

Hasilnya cukup menunjukkan bahawa ubat tersebut benar-benar bekerja dan memberikan keajaiban.

Sumber : myinfomaya.com

Apa Kata Anda? Lontar kan pendapat dan pandangan anda di ruang komen dibawah. Segala pandangan dan pendapat anda kami hargai. Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*