Tarikh Cantik Untuk Majlis Kahwin Tahun 2020

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Tarikh Cantik Untuk Majlis Kahwin Tahun 2020

Orang tua-tua kata, pilihlah tarikh yang sesuai kerana ia mempengaruhi kesejahteraan rumah tangga. Tapi akak pesan nak tanya boleh percaya ke? Wah… mesti rasa tak sabar nak tamatkan zaman bujang tahun 2020 kan. Maklumlah tahun cantik katanya. Tapi dah pilih tarikh yang sesuai ke?

Jika masyarakat cina juga percaya tarikh yang baik boleh mempengaruhi kebahagiaan dan untung besar dalam keluarga. Kira kalau berkahwin pada tarikh yang elok, nasib yang baik boleh memberi banyak ‘Ong’ kepada suami isteri. Bagi masyarakat india pula mempercayai jika berkahwin pada tarikh yang cantik mampu memberi rezeki dan menjauhkan perkahwinan yang dibina dari bala dan nasib buruk.

Bergantunglah kepada kepercayaan masing-masing. Namun, memilih tarikh baik juga adalah harus bagi memudahkan dan memeriahkan majlis yang dibuat.

Bagi anda yang memilih untuk menamatkan zaman bujang pada tahun 2020 nanti, kami kongsikan kepada anda tarikh-tarikh yang menarik yang boleh dipilih bagi majlis hari bahagia nanti.

Jadi, selepas pilih tarikh bolehlah buat persiapan sedikit demi sedikit bermula dari sekarang.

Jom pilih tarikh yang mana satu anda minat.

Kalau rasa tarikh berikut mudah untuk kita buat kenduri apa salahnya kita pilih tarikh tersebut. Akak pesan harap yang baru nak membina masjid pilih pasangan yang baik dan soleh atau solehah. Kita hidup lama dengan mereka jadi buat keputusan yang terbaik. Para pembaca akak pesan semoga perkahwinan kalian hingga ke jannah. Amin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*