Cara Rebus Kerang Hanya 2-3 Minit Isi Kerang Cantik Berkilat

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Cara Rebus Kerang Hanya 2-3 Minit Isi Kerang Cantik Berkilat

Bukan apa, kerang jika terlebih rebus isinya akan liat, kecut dan sebagainya. Malah nak buat sambal, kerabu atau masukkan dalam mee pun jadi kurang sedap kerana dah kurang rasa ‘manis’ kerang tu.

Sebenarnya tak perlu rabus lama-lama pun, dalam 2 hingga 3 minit dah cukup agar isi kerang cantik dan elok berkilat macam cermin.

Tips rebus kerang bagi cantik elok macam cermin

Perkongsian tip cara rebus kerang daripada Yatie Kicthen ini boleh dijadikan panduan.

Bahan Di Perlukan:

  • Air secukupnya
  • 1 Sudu kecil Garam
  • Ais

Cara Membuat:

  • Rebus air bagi mendidih.
  • Kemudian, masukkan garam.
  • Apabila air dah mendidih masukkan kerang dan rebus dalam 2-3 minit cukup.

Kemudian, toskan selepas itu terus rendam dalam air yang letak ais.

Selepas itu, k0pek la kulit tu sebelah ka, k0pek semua ka ikut suka. Kita dah share lama dah tips ni tahun dulu-dulu. Ni refresh balik kot la hangpa lupa.

Selamat mencuba, Semoga bermanfaat!

VIDEO: 

Mudah sangat! Begini rupanya nak isi kerang cantik, elok macam cermin. Tak perlu rebus lama-lama pun, 2-3 minit dah cukup.

Sumber: Yatie Kitchen

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*