Terhidu Bau Gas Ketika Masuk Rumah, Jangan Petik Suis Lampu Walaupun Dalam Gelap

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Terhidu Bau Gas Ketika Masuk Rumah, Jangan Petik Suis Lampu Walaupun Dalam Gelap

Dalam perkongsian di media sosial netizen berkongsi apa yang perlu dilakukan. Hampir setiap rumah kita ada tong gas, tapi tahukah kita apa yang perlu dilakukan bila satu dapur berbau gas akibat tong gas b0cor?

Kejadian ng3ri. Lelaki itu pergi ke dapur untuk mencari bau yang lebih kuat. Fikiran bawah sedar mendorongnya untuk menghidupkan lampu, dan dapur mel3tvp. Suami m4 ti dengan serta-merta dan isteri dimasukkan ke lCU.

Pulang ke rumah pada tengah malam selepas makan malam di sebuah restoran, seorang lelaki terhidu bau gas yang tersebar di sekitar rumah.

Perabot dilihat 200 meter dari rumah, bermakna l3tvpan paip gas itu lebih kuat daripada b0m.

Pelajaran yang diperoleh dari kejadian yang mengerikan ini ialah:

Apa perlu dilakukan

Apabila terhidu bau gas, jangan terus hidupkan lampu, tetapi buka semua pintu dan tingkap dengan tenang, supaya tidak ada percikan api.

Kemudian tutup tabung gas dan jangan pasang lampu sehingga bau gas hilang sepenuhnya.

Juga jangan buka peti sejuk jika anda bau gas, kerana ia juga boleh menyebabkan letv pan, dan juga kipas sedutan (exhaust fan) kerana ia mempunyai cas elektrik. Hanya perlu buka tingkap.

Kongsikan untuk manfaat dan keselamatan semua.

Semoga semua dalam lindungan Allah SWT…

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: Abu Gen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*