Tidur Lewat Punca Wajah Tak Berseri Rawat Segera Dengan Cara Mudah Ni

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Tidur Lewat Punca Wajah Tak Berseri Rawat Segera Dengan Cara Mudah Ni

Umum bila wanita sering tidur lewat atau terpaksa berjaga malam, akan menyebabkan wajah kurang berseri dan kulit tidak bermaya. Untuk mengembalikan keserian dan sekali gus membantu penjagaan kesihatan dala man, disarankan kaum hawa amalkan detox.

Pasti semua sudah pernah dengar tentangnya bukan? Detox ini sebenarnya adalah proses penyingkiran bahan tok sin atau buangan dari tu buh badan manusia. Malah badan kita sendiri juga sudah mempunyai sistem detox tersendiri iaitu hati, usvs dan gin jal.

Pun begitu, detox juga boleh dilakukan dengan menghasilkan air detox untuk membantu sistem penghadaman bekerja dengan sebaiknya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah ping gang kita dapat berfungsi dengan lancar.

Melihat kehebatan dan manfaat detox ini pada tu buh, ada baiknya anda amalkan detox sebagaimana yang dilakukan oleh puan Roshima Ibrahim Shima nak pula mak-mak yang memang kerap tidur lewat menguruskan keperluan keluarga. Ibu kepada 3 orang anak ini kulit wajahnya cantik, dan nampak muda.

Petua Rawat Wajah Tak Berseri Kerana Kerap Tidur Lewat

Jadi jika anda ingin mencuba amalan tersebut, ketahui dahulu resipi menyediakan minuman detox. Jom semak.

Bahan-bahan Air Detox :

  • 4 biji kurma-buang bijinya
  • 1 biji lemon-hiris dengan kulitnya sekali
  • 3 ulas bawang putih-dibuang kulit
  • 2 gelas air

Cara membuatnya :

  • Masukkan semua bahan ke dalam mesin pengisar.
  • Kemudian kisar semua bahan sehingga halus.
  • Sedia untuk diminum.

Ekstra Info:

1 bancuhan ini sebenarnya boleh diminum hingga 4 kali. Pastikan diamalkan setiap hari.

Cara nak minum, tuang 1/2 gelas air detox ini dan tambah lagi 1/2 gelas dengan air sejuk .

Antara kebaikan melakukan program detox pada tubuh

1. Menurunkan berat badan.

Berat badan dapat dikurangkan jika mengamalkan diet detox dengan betul. Ia akan mengurangkan berat dalam jangka masa yang cepat.

2. Merang sang tenaga

Detox akan merang sang tubuh badan kita agar lebih bertenaga. Begitu juga dengan pengambilan makanan sihat dan mengamalkan hidup sihat akan memberi tubuh badan menjadi lebih aktif dan bertenaga berpanjangan

3. Kulit semakin cantik.

Kulit adalah 0rg4n terbesar, dan apabila mengamalkan program detox ini kulit akan mendapat manfaatnya. Bersauna juga antara program detox yang boleh diamalkan untuk membantu badan mengeluarkan peluh dan tok sin yang berlebihan.

4. Ant1 penuaan.

Mereka yang kerap tidur lewat biasanya tok sin mudah berkumpul dalam badan. Tok sin yang ada dalam badan adalah antara faktor penyumbang kepada proses penuaan menjadi lebih cepat. Jika kadar tok sin dapat dikurangkan, kita akan kelihatan lebih muda dan sihat.

5. Sistem imun yang kuat.

Detox memberi peluang pada 0rg4n dalam badan kita berfungsi dengan baik. Secara tidak langsung ia akan membantu sistem imun atau ‘kekebalan’ tubuh daripada sera ngan penyakit. Secara tidak langsung juga, membolehkan badan menyerap segala nutrisi yang dibekalkan pada tubuh dengan lebih baik.

Apapun pence gahan lebih baik dari merawati, pastikan anda yang tidur lewat ni mendapatkan tidur yang cukup dan berkualiti. Memang sukar nak dapatkan masa tidur yang lebih awal tetapi kalau dapat tidur yang berkualiti memang membantu memastikan kesihatan anda yang lebih baik dan kulit wajah yang lebih berseri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*