Subhanallah Pokok Ini Ditolak Berkali Kali Dengan Jentolak Namun Tegak Kembali, Saksikan Kejadian Aneh Ini

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Subhanallah Pokok Ini Ditolak Berkali Kali Dengan Jentolak Namun Tegak Kembali, Saksikan Kejadian Aneh Ini

Sebelum tonton video baca penjelasan di bawah ye. Beberapa bulan lalu (tidak nyatakan tahun) heboh satu video di me dia sosi al yang dmuat naik oleh seorang netizen mengenai sebatang pokok misteri.

Setelah video itu vi ral di me dia sosi al dan me dia elektronik pelbagai reaksi yang bermacam timbul daripada netizen yang lain. Ada yang percaya dan ada yang menolak bahawa perkara itu benar benar terjadi.

Tidak dapat dipastikan di mana kejadian itu berlaku namun apa yang pasti perkara itu benar benar berlaku. Di dalam video itu kelihatan sebuah jentolak berwarna kuning sedang bersedia untuk menolak sebatang pokok yang sederhana besar tapi agak merimbun pohon itu.

Setelah semua persiapan selesai maka jentolak itu mula menolak pokok itu seperti biasa yang dilakukan pada pokok pokok lain. Namun setelah mencuba beberapa kali awalnya kelihatan jentolak itu agak kesuli tan untuk menolak pokok itu seolah olah pokok itu terlalu besar.

Akhirnya kelihatan pokok itu mula condong dan kelihatan tumbang ke bumi. Namun tanpa diduga pokok itu kembali tegak ke tempat asalnya.

Jentolak itu cuba beberapa kali lagi menolak pokok itu namun masih ia akan tegak kembali. Situasi berulang beberapa kali sehingga akhirnya pokok itu benar benar tumbang ke tanah.

Apakah yang sebenarnya berlaku? Adakah pokok itu mempunyai akar tunjang yang terlalu kuat? Apakah benar terdapat penunggu yang berupa j1n di situ seperti dakwaan beberapa netizen?

Tidak ada jawapan yang pasti. Yang pasti Allah Maha Berkuasa lebih dari segala sesuatu. Setiap kejadian pasti ada hujahnya dari sudut sains dan agama.

Jom lihat video penuh di bawah. Sila share kepada semua orang ye.

Kredit : dharian

Apa kata anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Kongsi Ya. Terima Kasih !!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*