Jika Berani Tanam Buah Hitam Ini, Siap-Siap Jadi Kaya Raya

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Jika Berani Tanam Buah Hitam Ini, Siap-Siap Jadi Kaya Raya

Diterbitkan pada 9 November 2018 Jika anda berani menanam buah hitam ini, ia bersedia menjadi kaya. Harga Jualan WOW anda mungkin tidak pernah melihat epal yang hitam kerana buah ini sangat jarang berlaku.

Apalagi 1 epal hitam bernilai 150 yuan (Rp 319,000), paling murah dan 665 yuan (Rp 1,413,000) untuk yang paling mahal. Mungkin anda berfikir bahawa harga mahal menjadikan petani apel bersaing untuk menanamnya. Walau bagaimanapun, ramai petani epal di China takut dan tidak mahu menanamnya.

Sebab petani tidak mahu menanam epal hitam adalah kerana pokok apel hitam yang baru boleh dituai selepas 8 tahun. Di samping itu, hanya 30% buah hitam yang sempurna untuk dijual. Bandingkan ini dengan pokok apel merah yang hanya mengambil 2-3 tahun untuk menuai.

Apabila dijual, satu kotak epal hitam hanya mengandungi 2 buah epal, harga yang boleh melebihi Rp 600 ribu. Ini hanya menyebabkan beberapa orang membelinya kerana harganya sangat mahal. Mungkin mereka yang ingin membeli epal hitam hanya orang kaya.

Sila tonton video:

Terima kasih kerana melawat saluran video terkini. di Saluran ini, anda akan mendapat maklumat tentang video unik, cara unik, fakta unik, dan terdapat perkara yang unik dan kreatif. Dan anda akan mendapat maklumat tentang kejadian pelik, pelik tetapi sebenar. terdapat juga beberapa video lucu dan video yang pelik.

Sumber: dharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*