Ada Sebabnya Perlu Mandi Sebelum Menunaikan Solat Subuh

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Ada Sebabnya Perlu Mandi Sebelum Menunaikan Solat Subuh

Menurut kajian sains, kandungan g4s oz0n pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. Oleh itu, g4s oz0n ini juga amat penting untuk tu buh badan anda.

Jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tu buh badan anda. Antara kelebihan dan kebaikan mandi sebelum subuh adalah seperti berikut:

Fakta 5 Kelebihan Dan Kebaikan Mandi Sebelum Subuh

1. Kulit lebih lembut dan halus

Pada waktu pagi selalunya anda akan memasang “water heater” untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. Selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. Begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. Kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

2. Melancarkan peredaran da rah

Jika peredaran da rah anda lancar maka tu buh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.

3. Meningkatkan kesu buran

Kesihatan tu buh badan manusia akan mendapat reak si yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. ia dapat meningkatkan hor mon testo steron pada lelaki dan hor mon estro gen untuk wanita.

4. Mengurangkan risi ko da rah tinggi

Untuk anda yang memiliki penya kit da rah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penya kit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penya kit anda akan pulih.

5. Mengurangkan tekanan serta tenang

Air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran da rah setelah lama berbaring. buat anda yang mengalami depre si, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. Oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*