2 Bahan Dapur Ini Sangat Mujarab Dan Meredakan Bersin Dan Resdung Teruk

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

2 Bahan Dapur Ini Sangat Mujarab Dan Meredakan Bersin Dan Resdung Teruk

Mungkin bagi mereka yang tidak mengalami masalah resdung tidak merasa betapa seng saranya setiap pagi. Bagi yang mengalami masalah ini, kegatalan muka dan kepala ditambah dengan bersin bertubi-tubi serta tidak terkawal buat kita rasa resah dan tertekan.

Akibat daripada ini mata akan menjadi bengkak dan sembab lebih-lebih lagi ketika hendak pergi kerja. Itu belum masuk lagi rasa gatal di seluruh muka terutama kening dan hidung. Inilah kesusahan yang terpaksa di lalui oleh mereka yang mengalami masalah resdung teruk.

Ada yang mengamalkan bedak resdung yang dibacakan beberapa ayat namun petua ini boleh juga anda cuba. Jika bersesuaian dengan kulit muka anda, insyaallah masalah resdung akan semakin berkurangan. Jadi kena cuba.

BAHAN-BAHAN:

  • 8 biji limau nipis
  • 10 helai daun pandan

Caranya ikuti langkah yang diberikan ini:

  • Hiris daun pandan halus seperti bunga bunga rampai.
  • Kemudian perahkan limau nipis ke dalamnya. Gaulkan hingga rata dan sebati.
  • Sapukan pada keseluruhan muka terutama pada kawasan muka yang gatal.
  • Biarkan seketika.

Apa yang anda perlu tahu, jika petua ini bersesuaian dengan anda, tak sampai lima minit, ulat resdung akan keluar melalui kulit muka. Kawasan paling banyak adalah melalui kening dan juga hidung.

Jangan terus berhenti sebaliknya lakukan petua ini berkali-kali. Disyorkan buat tiga kali seminggu supaya nampak cepat hasilnya.

Antara waktu yang paling mustajab untuk melakukan rawatan ini adalah antara jam 10 pagi hingga 3 petang. Anggaran waktu ini dikatakan adalah waktu virus sedang aktif. Jadi usahakan buat sekitar jam ini.

Namun kalau tak ada masa, boleh juga melakukannya di malam hari. Malah yang anda nak tahu, campuran dua bahan ini juga boleh disimpan di dalam peti ais tetapi keberkesanannya sedikit kurang berbanding yang masih baru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*