Rezeki Datang Tanpa Disangka Amalkan 7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Rezeki Datang Tanpa Disangka Amalkan 7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki

Rezeki yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada semua hambanya adalah berbeza-beza. Ada mereka yang dillimpahkan harta dengan begitu banyak, ada yang dikurniakan anak ramai dan ada pula yang dikurniakan kebahagiaan berpanjangan.

Namun, tidak semua yang diperoleh itu dapat menggembirakan hati setiap insan. Walaupun, harta melimpah ruah, kadang-kadang hati sentiasa dalam kegusaran. Walaupun anak ramai, harta cukup-cukup makan, namun tetap mencukupi. Walaupun tidak menikmati kesenangan namun hati sentiasa ceria dan wajah berseri.

Setiap manusia inginkan kesenangan dan harta yang banyak. Dengan harta tersebut, sebenarnya mampu membuka pintu kebaikan yang cukup luas. Harta di sini bukanlah merujuk kepada mereka yang kaya harta semata-mata, bahkan mereka yang mempunyai harta sedikit juga turut mempunyai peluang berbuat kebaikan dengan kadar tertentu.

Amalkan zikir menjemput rezeki ini InsyaAllah dipermudahkan rezeki kita semua.

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –

Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin

Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Ku bur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim

Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

4. Membaca Surat Al-IKHLAS:

Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :

Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :

Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali Selawat dan Mengangkatnya Sepuluh DARJAT. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :

Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Doa Menjemput Rezeki

Ya ALLAH berikanlah kami Rezeki yang Luas… yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami…. Jika Rezki kami ada diLangit maka Turunkanlah. Jika ada diBumi maka Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah. Jika Dekat maka Mudahkan lah. Jika sedikit maka Banyakanlah.

Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN. YA ALLAH. Kabulkanlah doa kami. Aamiiin YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.

Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita. Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH.

Kemampuan setiap orang beramal adalah berbeza. Saranan saya, kalau tidak mampu beramal semua cuba amalkan satu persatu.

Biar sedikit tetapi istiqamah. Jangan lupa berdoa kepada Allah SWT agar diberi kemampuan untuk beramal. Kalau tidak mampu beramal semua jangan tinggal semua, nanti kita yang rugi.

Sumber: myinfomaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*