Bau Harum Dalam Kereta Seperti Baru Keluar Showroom Hanya Menggunakan Bahan Dapur

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Bau Harum Dalam Kereta Seperti Baru Keluar Showroom Hanya Menggunakan Bahan Dapur

Kereta bau busuk? Kami nak ajarkan satu cara untuk memastikan kereta anda sentiasa wangi malah tak salah rasanya jika untuk mengatakan bau yang dihasilkan adalah sama seperti baru keluar dari showroom.

Kebiasaannya perihal mengenai kereta hanya melibatkan golongan lelaki, malah ada yang sanggup menghabiskan sejumlah wang yang banyak semata-mata untuk memastikan keadaan kereta mereka sentiasa berada di dalam keadaan tip-top tidak kira di dalam mahupun di luar.

Terima kasih kepada pengguna instagram, Ahmad Aizatnur Zakaria yang sudi berkongsi tips bagi mengekalkan bau asal, semulajadi sebuah kereta. Bahan yang digunakan pula adalah murah dan sentiasa berada di dalam rumah kita. Tak salah mencuba bukan?

Berikut adalah cara-cara yang ditunjukkan olehnya:

  • Sediakan 1 bekas plastik.
  • Ambil 1 getah gelang.
  • Ambil sehelai kertas tisu.
  • Satu sudu besar kopi.

Letak dalam bekas, tutup dengan tisu dan ikat dengan getah lalu simpan di bawa kerusi kereta anda. Sifat kopi menghilangkan bau. Boleh juga diganti dengan hirisan daun pandan.

Insyaallah, kita terhindar dari pemakaian pewangi sintetik kim1awi yang dapat merosak p4ru-p4ru dan jimat ratusan ringgit per tahun utk membeli pewangi kereta.

Selamat mencuba dan jangan sekali kali tukar kopi dengan serbuk teh kerana lain baunya nanti!

sumber : limaumanis

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*