Jika Ditahan Di Wad Hospital, Sebelum Keluar Bacalah Ayat-ayat Suci Al-Quran Ini Lalu Hembus Kiri, Kanan, Depan Dan Belakang Sebelum Pulang

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Jika Ditahan Di Wad Hospital, Sebelum Keluar Bacalah Ayat-ayat Suci Al-Quran Ini Lalu Hembus Kiri, Kanan, Depan Dan Belakang Sebelum Pulang

Jika ada sesiapa di antara kita atau ahli keluarga kita yang ditakdirkan nanti ditahan di wad hospital. Sebelum keluar dr hospital bacalah ayat matsurath atau ayat qursi lalu kita hembus kiri, kanan, dpn & blkg sblm pulang ke rumah. Amalkanlah. Kita tak tahu apa yg mengikut kita pulang. Yg mnjadi mang sa ialah anak2 kita

“Bila Aku Masuk Ke Dalam Wad, Tengok Kat Atas Siling, Banyaknya Makhluk Merayap!” April 19, 2017

Ingin aku kongsikan pengalaman sewaktu berada di hospital. Ini dari kaca mata seorang yang sepet matanya.

Bila aku memasuki wad hospital, mata aku yang sepet ini pasti akan memerhati sekeliling atas dan bawah sebab terlalu banyak makh luk-makh luk yang tak dapat dilihat dengan mata kasar. Aku bukan bertujuan menakutkan sesiapa, tetapi itulah pengalaman si mata sepet.

1. KES SATU

Aku masuk ke wad kelas 3 Hospital Besar. Bila tengok ke atas siling, begitu banyak makh luk merayap. Ada mata bulat, mata panjang, ada telinga panjang, ada muka menggerikan bagai. Mereka seakan-akan menanti saat untuk terjun ke bawah.

Di hujung pula, aku melihat seorang lelaki berjalan sambil memegang kepalanya sendiri. Da rah meman cut keluar dari tengkuknya. Jururawat dan doktor seperti biasa menjalankan tanggungjawab mereka.

Hanya aku yang kadang-kadang melihat di bawah katil pesakit, ma yat sedang tidur di bawahnya. Seorang kanak-kanak pula menarik tangan ibunya sambil jari menunjuk ke arah lembaga di bawah katil. Marah si ibu pada anaknya.

Lain kali ibu-ibu yang ada anaknya seperti ini, percayalah bahawa mereka dapat melihat apa yang orang lain tidak dapat lihat dengan mata kasar.

2. KES DUA

Aku melihat begitu ramai orang datang menziarahi ahli keluarga mereka yang sakit pada waktu melawat. Seorang wanita kelihatan jalannya begitu perlahan. Di atasnya ada seekor beruk sedang bertenggek dan matanya kemerah-merahan. Bila aku ceritakan pada isteri, dia terus terdiam. Aku terus baca ayat quran lalu aku hembus ke arah makh luk tersebut.

Makh luk itu terjatuh dan wanita tersebut terhoyong hayang sebelum dipegang oleh keluarganya yang menyangka dia mahu pitam atau tidak sihat. Makh luk itu tadi bangun dan mukanya kelihatan begitu marah. Dia tahu siapa empunya angkara yang menyebabkan dia terjatuh. Matanya tepatmemandang ke arah aku.

Aku baca ayat qursi dan hembus sekali lagi, terus hilang.

“Laa, pasaipa abang pi hembus?

Sat lagi kecoh wad,”

Tegur isteri bila aku ceritakan semula kepadanya. Ada betul juga katanya, aku hanya terdiam. Itulah sikap aku melihat sesiapa yang bawa benda gh4ib yang dia sendiri tidak tahu. Aku akan buat dari jauh dan kadang-kadang aku sendiri dise rang bila tertidur.

3. KES TIGA

Pernah aku masuk bilik ma yat untuk meminta surat kema tian ibu. Aku melihat ada beberapa makhluk sedang berdiri berhampiran peti ma yat. Cuma aku tidak pasti adakah peti itu kepunyaan mereka. Mereka berpakaian seperti biasa yang kita nampak pada manusia. Ada juga yang berwajah hodoh rupanya muka pe cah, lidah terjelir keluar. Cepat-cepat aku jumpa yang mengeluarkan surat dan terus pergi ke pejabatnya.

4. KES EMPAT

Aku masuk ke wad jan tung sewaktu ziarah ibu mertuaku. Seorang jururawat begitu tekun membantu pesakit.
Tapi tanpa dia sedar dia diekori sesuatu. Wanita berambut panjang berjalan mengikutnya dari belakang.
Kemana saja jururawat itu pergi, dia akan ikut. Matanya hanya pandang ke bawah saja.

Sesekali rambutnya akan tersangkut atas bahu jururawat dan aku melihat jururawat itu menguis seolah-olahnya gatal. Aku hanya dapat melihat tanpa dapat melakukan apa-apa terhadap jururawat berkenaan. Biasalah kalau bertugas di hospital. Sebab itu paling bagus kita amalkan ayat al Matsurat.

Sebelum keluar dari hospital kita baca ayat matsurat atau ayat qursi lalu kita hembus kiri, kanan, depan dan belakang sebelum pulang ke rumah. Amalkanlah. Kita tak tahu apa yang mengikut kita pulang. Yang menjadi mangsa ialah anak-anak kita.

Kredit : Ariff Budiman Zainal Abidin .


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*