Wanita Paling Cantik Ketika Berumur 30an

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Wanita Paling Cantik Ketika Berumur 30an

Satu kajian yang disiarkan dalam Br1tish Telegraph menyatakan bahawa seseorang wanita dikatakan mencapai tahap kecantikan yang paling sempurna ketika berusia 31 tahun.

Bila pandang muka Fazura, Sariyanti, Lisa Surihani, Wawa Zainal rasanya macam betul pula.

Bukan saja-saja cakap tapi fakta itu sebenarnya diperolehi daripada tinjauan yang dilakukan ke atas dua ribu lelaki dan wanita di Brit4in tidak lama dulu.

Hasil tinjauan itu mendapati kecantikan seseorang wanita boleh ditafsirkan bukan sahaja daripada paras rupa tetapi juga personaliti dan penampilan.

Sebanyak 70 peratus responden mentafsirkan wanita dipandang cantik apabila dia berkeyakinan atau memperlihatkan tahap keyakinan diri yang tinggi.

67 peratus daripada responden mengatakan, kecantikan bergantung pada wajah yang menawan. 47 peratus pula melihat kecantikan berdasarkan penampilan.

Tidak kurang yang berpendapat bahawa kecantikan wanita bukan terletak pada yang empunya diri, tetapi mata orang yang melihat.

Hasil kajian juga mendapati perkara berikut :

  • Daya tarik wanita mencapai kemuncaknya pada usia 30 tahun.
  • Tanda penuaan mula muncul pada usia 41 tahun.
  • Mula tidak merasa s3ks1 di usia 53 tahun.
  • Mula kelihatan tua di usia 55 tahun

Mengikut lap0ran itu, wanita yang lebih dewasa dipandang lebih cantik dan menarik berbanding wanita muda.  Turut disebut bahawa wanita berusia awal 30-an sebenarnya jauh lebih cantik berbanding wanita yang berusia 18, 19 atau awal 20-an.

Wanita berusia 30-an atau awal 40-an dianggap paling cantik kerana inilah ketikanya mereka memiliki aset hidup yang paling berharga iaitu kecantikan rupa, kematangan fikiran, keyakinan diri dan juga mungkin kemampuan ekonomi untuk melebihkan belanja bagi memanjakan diri. Jadi jangan bersedih kalau tak cantik. Tunggu umur 30 baru lah cantik. Kah3.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*