Nampak Macam Biasa Tapi Inilah 4 Khasiat Istimewa Air Halia Yang Anda Perlu Tahu Terutamanya Wanita

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Nampak Macam Biasa Tapi Inilah 4 Khasiat Istimewa Air Halia Yang Anda Perlu Tahu Terutamanya Wanita

Banyak khasiat minum air halia ini especially untuk kecantikan dan kesihatan dalaman tu buh badan. Dikatakan halia ini banyak khasiat lebih lebih lagi khususnya wanita yang sudah berkahwin. Antaranya buang angin, membakar lemak, memanaskan tu buh dan menguatkan system pertahanan tu buh badan.

1. Naik seri wajah

Amalan minum air halia dan madu dapat membantu meredakan tekanan dan memulihkan kesihatan dalaman. Ia membuatkan muka tampak segar dan membantu lancarkan perjalanan da rah.

2. Turunkan berat badan

Hiriskan halia halus dan campur dengan air panas, madu dan sedikit perahan limau nipis. Halia membantu melancarkan system metabolisma serta memecahkan lemak dalam tu buh secara semula jadi.

3. Buang angin

Hiris halia dalam satu atau dua inci dan rendamkan dalam air panas bersama uncang the hijau tanpa gula. Halia membantu untuk membuang angin dan t0ksin dalam badan. Amalkan setiap hari dan badan kembali segar.

4. Kuatkan system imun badan

Halia membantu membersihkan system limfa dan mengeluarkan ra cun dan juga membu nuh bak teria. Sekaligus menguatkan system imun dalam tu buh badan.

Semoga info ini dapat membantu wanita semua untuk kesihatan badan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*