Doa Untuk Kesvburan Wanita Supaya Mudah Mengandung

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Doa Untuk Kesvburan Wanita Supaya Mudah Mengandung

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Sahabat yang di rahmati Allah. Wanita yang kurang svbur sukar untuk mendapat cahaya mata jangan sesekali putus asa. Ikhtiar itu sangat penting dengan mendapat rawatan dari pegawai perubatan. Mungkin juga belum sampai masanya untuk menimang cahayamata.

InsyaAllah berdoalah kepada Allah SWT supaya dikurniakan zuriat kerana mungkin uolsss tidak beberapa svbur kerana masalah ovul4si, berat badan, usia, masalah saluran fallopia dan masalah lain-lain berkaitan org4n peranakan yang tersumbat.

Doa ini diantara yg baik untuk diamalkan kepada wanita yg kurang subur. InsyaAllah dengan mengamalkan dan dengan izin-Nya boleh merubahkan segala sesuatu dari yang buruk kepada yang baik untuk wanita yang mempunyai masalah kesvburan. Yang penting keyakinan kekuasaan-Nya dalam menyembuhkan.

Cara-caranya:

Sebelum memulakan bacaan mesti baca :

  • Istighfar 10 kali.
  • Shalawat Nabi 10 kali.
  • Al-Fatihah 1 kali.
  • Ayatul Kursi 1 kali.
  • Doa Untuk Mendapat zuriat. (setiap kali selepas solat)
  • Doa Kesuburan (Surah Al-Anbiyaa: Ayat 30) – 11 kali

P/S : Sediakan botol air yg bersih secukupnya. Setiap kali habis membaca “Doa Kesvburan” maka ditiupkan kepada air tersebut. Minum air bacaan setiap hari. Sapu air pada bahagian bawah pusat ke turun kebawah dengan air ini sebanyak tiga (3) kali sambil membaca “Doa Kesvburan”. InsyaAllah pada bahagian yang bermasalah akan pulih dengan izin-Nya. Jika ada yang tersumbat maka akan terbuka saluran tersebut.

Maksudnya:

Dan tidakkah orang-orang kafir itu memikirkan dan mempercayai bahawa sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda yang satu), lalu Kami pisahkan antara keduanya? Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup? Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?
Wasallam.

Sumber: haibunda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*