Rendam Kaki Dalam Air Dicampur Ais Banyak Manfaatnya

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Rendam Kaki Dalam Air Dicampur Ais Banyak Manfaatnya

Dah dua hari amalkan rendam kaki dalam ais. Best juga, memang banyak kebaikkannya untuk gout, sakit kepala, sakit badan, lesu, m1nor str0ke, sakit urat, tak lena tidur malam. Badan rasa berat dan penat, try laa.

Untuk pengetahuan anda, amalan rendaman kaki dengan air yang dicampurkan dengan sedikit ais batu dapat melegakan ketegangan otot dan ianya dapat mengelakkan dari gangguan j1n.

Kebaikan Rawatan Rendaman Kaki Bersama Garam Bukit dan Ais Batu 

Tahukah anda? Bila anda bangun dari tidur bila di pijak kaki pada lantai yang sejuk jika anda terasa menyucuk di tapak kaki itu maknanya dalam badan anda banyak angin. Angin dalam badan anda itu adalah angin tidak elok.

Sesiapa yang mengalami masalah tersebut, kerap sakit kepala, sakit belakang, sakit belikat ,lenguh tengkuk, kerap sendawa, kerap kembung perut.

Terapi rendaman kaki dengan air yang dicampurkan bersama sedikit ais bagi orang yang sukar tidur malam adalah baik jika diamalkan.

Bagi masalah sakit kepala pula ataupun bisa sakit-sakit badan adalah elok untuk mengamalkan rawatan rendaman kaki yang dicampur bersama dengan ais ini.

Menurut Perubatan Islam, sekiranya anda ada mengalami gangguan j1n yang kr0nik anda pasti akan rasa sakit seperti menyucuk-nyucuk di kaki yang direndam itu, itu adalah tandanya yang tvbuh kita ada mangalami gangguan m4khluk halus. Oleh itu sekiranya diamalkan, inshaaAllah izin Allah j1n akan terhindar dari pada tvbuh anda.

Menurut sumber, untuk kesan yang lebih baik lagi campurkan air rendaman kaki tersebut dengan daun bidara, limau nipis dan garam bukit dalam air berais itu. Kesannya amat baik dalam tvbuh badan kita.

Bolehlah diamalkan membaca sebelum rendam kaki

  • Surah Al Fatihah 7x
  • Surah Al Ikhlas 7x
  • Dan selawat 7x

InshaaAllah dengan izin Allah, kaki badan akan berasa ringan.

Menurut Perubatan Islam, kesan gangguan m4khluk halus adalah seperti:

  • Kaki anda berasa Pijar bila di rendam kaki anda dalam Ais
  • Lenguh dan kebas pada kaki
  • Sakit mencucuk di kaki

Haruslah diingat ini adalah salah satu cara alternatif dalam rawatan islam dan ianya juga adalah sebagai salah satu iktiar untuk merawat pesakit, inshaaAllah dengan izin Allah, sakit anda akan sembuh atau berkurangan. Ianya juga adalah mengikut kesesuaian tvbuh badan anda, wallahualam.

Sumber : Fatin Adila Razali

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*