Untuk Wanita Di Luar Sana Tolong Fahami, Akibat Mengambil Perancang Selama Bertahun-Tahun.

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Untuk Wanita Di Luar Sana Tolong Fahami, Akibat Mengambil Perancang Selama Bertahun-Tahun.

Assalamualaikum wbt..Saya doakan sahabat semua, sentiasa berada di bawah lindungan dan rahmat Allah SWT hendaknya. InsyaAllah.

APA KATA PAKAR SAKIT PUAN

Baru-baru nie, saya ada membuat sedikit pembacaan berkaitan dengan pil perancang. Dan terjumpa lah satu yang menarik untuk dik0ngsi dari page : Pakar Sakit Puan. Pil perancang adalah salah satu punca terjadinya F1br0id atau Cyst seperti di bawah:

RAMAI WANITA MENGAMBIL PIL PERANCANG

Sejak, berada dalam dunia kesihatan nie.. Alhamdulillah, makin banyak ilmu-ilmu bermanfaat yang dik0ngsi untuk pengajaran dan kebaikan bersama.Ini dari pengalaman saya bersama ibu-ibu muda yang berkerjaya. Al-maklum lah. Usia pun bertambah.. Remaja kata pergi.. Isteri kata mari. Hahaha. Prepare diri lah untuk masa depan, kan..After bersa lin, wanita akan melalui satu proses yang dinamakan berpantang. Dalam masa yang sama, mereka dah berfikir untuk merancang bagi menjarakkan anak supaya tidak memudaratkan diri sendiri.

Yelah, ada yang bersalin secara c4esar dan n0rmal yang teruk. Ianya, agak memberi kesan kepada si ibu dari segi fizikal dan mental (trauma). Saya bukan nak menakutkan. Cuma membayangkan perasaan-perasaan si ibu. Ada juga, yang merancang kerana fikirkan c0mmitment keluarga yang semakin besar dan juga fakt0r tuntutan kerjaya. Tapi, bukan ini cara.

Sesungguhnya, setiap anak sudah tertulis rezeki mereka selagi kita berusaha dan percaya dengan kuasa Allah SWT. InsyaAllah.Anak kan penyeri dan penghibur rumah tangga.

Ramai yang saya jumpa.. Buat tindakan yang silap.Apa yang silap? Mereka inject sana, inject sini (Baca kisah Silam Wanita F1br0id dengan impl4non).

Perghh, dah cam bt0x pun ada. Macam ayam kena cucuk pun ada. Ambil pil perancang setiap bulan atau impl4n untuk elak dari mengandung lagi. Saya memang dah tahu pasal kesan daripada alternatif ini. Tapi, sejak join MFMS gr0up.. Rupanya, sangat ramai wanita yang bermasalah dalaman. Bila disiasat, berkaitan dengan hrm0n dan perancang family.

Allahuakhbar.. Keciannya, mereka dan juga diriku jika saya diamkan. S0, saya perlu share jugak lah kat sini.

KESAN KETARA AKIBAT DARI KESILAPAN INI

  • Peri0d tak datang berbulan dan ada yang bertahun-tahun. Can y0u imagine? Da rah k0t0r tak keluar.
  • Badan makin bambam cam ayam daging kena cucuk.
  • Tulang mula mereput. NG3RI k0t.
  • Sakit-sakit badan
  • Selalu sakit perut
  • Sakit ketika berhubu ngan kela min
  • Perut mula membuncit
  • Penda rahan abnrmal

NASIHAT SE0RANG WANITA KEPADA WANITA

Merancang b0leh.. Tapi, bukan itu caranya.Nak tahu cara? Kena refer yang lebih pakar.. Saya tak leh turunkan ilmu. Sebab, saya sendiri belum kahwin. Secara te0ri, b0leh lah..

Anak itu adalah rezeki.. Anugerah yang terindah dari Allah. Yakin dengan kuasa Allah. Kehadiran cahaya mata takkan terjadi tanpa keizinan dari Allah SWT.Emak saya sendiri beranak 14. Tak ambil cucuk-cucuk 0r apa-apa tekn0l0gi pun. S0, saya tak sangka begitu ketara masalahnya pada hari ini.

Alhamdulillah.. Jarak antara kami adik beradik pun 2, 3 tahun.

Mesti ramai terkejut, kan..? Saya anak ke-4. Ada 8 0rang adik di bawah tanggungjawab saya. 2 0rang dah jadi ahli syurga.Cam mana mak saya b0leh jarakkan anak-anaknya dengan jaya? Itu kuasa Allah SWT.

Sem0ga anda sihat dan bahagia sentiasa. N0 m0re cucuk-cucuk, ya.. BAHA YA!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*