5 Cara Semula Jadi Yang Perlu Diamalkan Oleh Per0kok Tegar Untuk Kurangkan Ket4gihan N1k0tin

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

5 Cara Semula Jadi Yang Perlu Diamalkan Oleh Per0kok Tegar Untuk Kurangkan Ket4gihan N1k0tin

Terdapat banyak kempen telah dijalankan oleh pelbagai pihak untuk menyedarkan masyarakat tentang baha ya mero kok.  Mero kok bukan sahaja memudaratkan pero kok tetapi boleh mendatangkan keburukan kepada orang lain. Walaupun kesan buruk mero kok telah di ketahui ramai namun, bilangan pero kok di seluruh dunia tidak melihatkan banyak penurunan.

Pasti ramai pero kok mahu berhenti mero kok, tetapi bagi pero kok tegar adalah sangat sukar bagi mereka untuk berhenti mero kok. Ini kerana niko tin sudah menjadi sebati dalam tu buh badan.

Namun, bagi per0kok tegar anda boleh amalkan cara semula jadi ini untuk mengurangkan ket4gihan n1k0tin malah boleh menghilangkan terus ketagihan tersebut jika anda amalkannya dengan disiplin.

1. Halia.

Salah satu simptom berhenti mero kok adalah loya. Halia dipercayai dapat mengurangkan rasa loya. Hanya masukkan beberapa hirisan halia ke dalam teh atau air suam dan minum. Ia juga akan membuat anda tidak rasa untuk mer0kok.

2. Ginseng

Jika anda ingin memerangi keinginan merkok, maka ginseng mungkin boleh membantu anda. Anda boleh masukkan kira-kira satu sudu serbuk ginseng pada jus, bijirin, oat atau sup anda. Lebih baik mengambilnya pada waktu pagi kerana ia boleh melawan keinginan merkok sepanjang hari. Jika anda mendapati bahawa ia tidak mencukupi untuk mela wan keinginan merkok anda, maka anda boleh meningkatkan d0s atau mengambilnya dengan lebih kerap.

3. Jus anggur

Perkara yang penting untuk menghilangkan keta gihan adalah dengan menyingkirkan t0ksin daripada badan anda. Nik0tin adalah salah satu daripada tksin ini, dan sebaik sahaja ia disingkirkan sepenuhnya, anda tidak sepatutnya mengalami sebarang keta gihan. Meningkatkan pengambilan air adalah cara baik untuk melakukannya, ia lebih cepat jika anda meminum jus anggur setiap hari. 4sid dalam jus adalah detoksif semulajadi dan mereka akan meremajakan sistem anda dan membersihkan t0ksin dengan lebih cepat.

4. Vitamin.

Multivitamin, terutama yang mengandungi Vitamin A, C, dan E sangat baik untuk membaiki badan anda dan memberikannya nutrien penting yang diperlukan untuk mengeluarkan t0ksin. Vitamin mengembalikan semula sistem anda dan memberi anda kekuatan untuk mela wan keta gihan mer0kok.

5. Air

Sebab mengapa nik0tin menyebabkan anda keta gihan adalah kerana ia meresap ke dalam tu buh badan anda dan menjadi ksin. Ia masuk ke dalam sistem anda dan sangat sukar untuk disingkirkan. Air adalah penyahtksik semulajadi. Ia akan membersihkan sistem anda dengan lebih baik. Tu buh badan anda memerlukan air untuk mengatasi kesan berba haya temba kau dan niko tin.

Ketika anda meninggalkan tabiat mero kok, tu buh anda akan sembuh dengan sendirinya dan mula menyahtoksifikasi, tetapi air memberi rangsa ngan tambahan, dan mempercepat proses, membantu anda mela wan keta gihan mero kok.

Sumber: vpngdaily


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*