Amalan Doa Zikir Mustajab Untuk Memohon Suatu Hajat Besar

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Amalan Doa Zikir Mustajab Untuk Memohon Suatu Hajat Besar

Pada malam Selasa Kl1won, mandi ker4mas kemudian solat sunat hajat 2 rakaat setelah selesai berdoa kepada Allah (sebaiknya berdoalah dengan bahasa yang kita faham maksudnya agar kita lebih menghayati permintaan kita kepada Allah.) Lalu;

  1. Hantar al fatihah pada kanjeng Nabi (Ilaaa Hadrati …)
  2. Hantar Al fatihah pada sahabat Sayidina Abu bakar, Sayyidina Umar, Sayyidina Uthman, Sayyidina Ali.
  3. Hantar Alfatihah kepada Syeikh Abdul Qodir Jaelani ..
  4. Hantar Alfatihah kepada Guru-guru kita ..

Doa wirid yang dibaca:

يا أللهُ يَا كَرِيْمُ يَا رَحْمَنُ يَا غَنِيُّ يَا مُغْنِي سَلِّمْنَا وَالْمُسْلِمِيْنَ

Ertinya:

“Ya allah ya karim ya rahman ya rahim ya ghani ya Mughni salimna walmuslimin” 1000x

Terkadang kita mempunyai hajat yang besar yang nampak mustahil untuk terwujud. Namun ketahuilah bahwa ada yang mustahil di dunia ini jika Allah sudah berkehendak. Mungkin anda merasa tidak mungkin boleh membeli rumah atau kereta, tapi jika Allah menghendaki, bukanlah sesuatu yang mustahil untuk diwujudkan. Karena itu bermohonlah kepada Allah, berdoalah kepada Allah agar maksud tujuan kita dikabulkan olehNya.

Untuk memohon suatu hajat besar seperti itu, ada suatu amalan doa zikir yang mustajab. Amalan ini dibahagikan oleh seorang anggota dari KWA yang sudah mengamalkan amalan ini dan terbukti berjaya. Suatu hajat yang rasanya berat dan nampak sebagai sesuatu yang amat mustahil baginya. Amalan ini berasal dari gurunya yang memang diijazahkan untuk memohon suatu hajat yang besar. Inilah yang dikatakan olehnya.

Dulu guru saya berkata “kamu amalkanlah ini, tetapi janganlah amalan ini kau buat main-main dan minta sesuatu yang buruk, tetapi amalkanlah demi kebaikan dan mintalah kepada Allah sesuatu yang SVLIT bagimu dan TIDAK MUNGKIN bagimu, misalnya RUMAH dan KERETA” atau masalah yang teramat sangat pelik, tetapi dengan syarat DITUNGGU SAMBIL TIDUR (lupakan apa permintaan dan amalanmu) setelah kamu mengamalkannya”. Begitulah pesan guru saya pada masa itu.

Kebetulan pada masa itu saya masih mahasiswa, pada masa itu saya mengamalkannya sesuai dengan cara dan syarat yang diberikan guru saya dan saya pada masa itu meminta KERETA dan RUMAH, kerana bagi saya kereta dan rumah adalah permintaan yang terlalu berat buat saya kerana saya anak orang miskin. Bahkan kos kuliah pun tersendat-sendat, rumah terjual akibat usaha ibu bapa yang muflis.

Lebih par4hnya lagi ayah saya pun mening gal dunia menghadap Allah. Saya pun “melupakan” amalan yang saya amalkan dan menjalani aktiviti seperti biasa. Saya anggap saya mengamalkan amalan itu sebagai hak dan kewajiban seorang hamba pada Tuhan nya dengan mencari ridho Allah semata.

Tahun berganti tahun, Alhamdulillah Allah mengabulkan doa saya, iaitu Rumah dan kereta tanpa berhvtang di mana-mana, bahkan dikasih tambahan-tambahan lain yang sama sekali tidak terduga dan bagi saya sangat berlebihan, banyak nikmat Allah yang tak terhitung jumlahnya.

Para sedulur, kejayaan suatu hajat apapun ketika kita redha meminta dan kita pasrah atas kehendak Allah yakin dan berprasangka baik Allah akan mengabulkannya tetapi tidak cepat putus asa jika Allah belum mengabulkan hajat kita (ditunggu sambil tidur) ditunggu dan jangan di ingat-ingat. Mohon sedulur mengamalkan dengan bijaksana dan untuk kebaikan semata.

Demikian amalan doa zikir mustajab untuk memohon suatu hajat yang besar. Amalkan amalan ini selama 3 hari berturut-turut. Selepas itu lupakan. Kewajiban kita adalah memohon kepada Allah, setelah itu laksanakan ikhtiar seperti biasa dibarengi dengan ibadah-ibadah yang memanglah sudah menjadi kewajiban bagi kita. Semoga hajat anda semua terkabulkan. Amin ya robbal ‘alamin

Semoga bermanfaat.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*