Kelebihan Wanita Bertu buh Kecil Dan Pendek

Join Telegram Akak Pesan Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Telegram logo png, Telegram logo transparent png, Telegram ...

Kelebihan Wanita Bertu buh Kecil Dan Pendek

Andai anda dilahirkan dengan tu buh yang kecil dan pendek, jangan sesekali merungut atau hilang keyakinan diri. Setiap ciptaan pasti ada sebab dan kelebihan tersendiri. Sebenarnya, tu buh kecil atau pendek boleh memberikan banyak kelebihan dan kemudahan dalam hidup.

Usahlah pedulikan badan orang lain yang langsing dan tinggi lampai persis model kerana disebalik anugerah yang diterima, mereka tidak mempunyai kelebihan yang sama seperti yang dirasai oleh wanita bertu buh kecil dan pendek.

Nak tahu apa kelebihan bertu buh kecil dan pendek? Mari kita periksa, mungkin ada yang tak perasan.

1. Mudah Mengenakan kasut bertumit tinggi

Pakai kasut tumit tinggi? Tidak ada masalah. Anda boleh memakainya dengan mudah. Dan anda pasti setiap masa tampil lebih feminin dan anggun dengan kasut tumit tinggi. Kasut tumit tinggi boleh membuat diri kelihatan lebih s3ksi dan menarik.

2. Boleh cuba pelbagai jenis baju

Bertubuh kecil atau pendek, anda bebas memilih pelbagai jenis baju. Malah anda boleh tetap mencuba baju-baju lama walaupun sudah berusia 20-an. Pelbagai rekaan dan model baju terbaru yang kelihatan hebat dengan mudah anda boleh mengenakannya.

3. Kelihatan awet muda

Mungkin anda masih dikira masih remaja walaupun kini berusia 20-an. Tetapi itu menjadi tanda jika anda selalu kelihatan awet muda. Orang sering salah meneka usia anda. Mereka kerap mengira usia anda masih belasan tahun walaupun sebenarnya usia anda sudah hampir dewasa.

4- Mudah diangkat

Dengan tu buh yang kecil, pasti berat badan juga ringan. Jadi andai kata terjadinya perkara yang tidak diingini seperti sakit, pengsan atau terseliuh, mudah untuk orang yang nak menolong mengangkat/mendukung anda. Bagi lelaki yang mendapat teman wanita atau isteri yang kecil molek, sudah pasti sangat menguntungkan.

5. Mudah mengisi tempat

Naik kenderaan umum, anda boleh mendapatkan tempat duduk dengan mudah. Dengan tu buhmu yang kecil, anda lebih lebih menjimatkan ruang. Ini juga menguntungkan bagi orang-orang di sekeliling. Mereka boleh mendapat tempat yang lebih longgar dengan kehadiran anda.

Itulah antara 5 kelebihan menjadi wanita bertu buh kecil dan pendek. Kebanyakan lelaki juga lebih suka memilih wanita yang lebih rendah kerana tahap keyakinan diri seorang lelaki juga akan terasa lebih tinggi bila mendampingi wanita rendah. Betul tak?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : myinfomaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*