Suami C1umlah Kening Isteri Ketika Hendak Pergi Kerja, Anda Akan Terk3jut dengan Kesannya.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Suami C1umlah Kening Isteri Ketika Hendak Pergi Kerja, Anda Akan Terk3jut dengan Kesannya.

Ci um kening mereka satu persatu dan ci umlah pipi kanan dan kiri mereka dengan penuh kelembutan hati. Sebelum berangkat bekerja dipagi hari, biasakanlah ci um anak dan isteri Anda. Dengan begitu ada kebahagiaan yang mereka dapatkan dari ayah tercinta.

Berkasih sayang dengan cara berci uman adalah salah satu bentuk kasih sayang seorang ayah kepada anaknya dan seorang suami kepada isterinya. Kening perempuan adalah sumber ketenangan & semangat untuk suami, kerana kening adalah saksi dari ketaatan pada Tuhan.

Keninglah, perantaraan tunduk makhluk kepada Penciptanya. Keninglah bahagian tu buh pertama yang mengaku, bahawa Tuhan adalah Maha Tinggi, sementara diri adalah rendah.

suami ci um kening isteri, suami cium anak isteri, ci um isteri sebelum pergi kerja, amalan suami isteri

Keninglah yg bersujud. Kening berada paling bawah, sebagai simbol bahawa tiada yg lebih tinggi daripada Tuhan. Padahal kening adalah bahagian tu buh kita yang paling tinggi.

Maka pada kening perempuanlah Tuhan hembuskan sumber ketenangan. Maka tak hairan jika suami boleh merasakan ketenangan setelah mengucup kening isterinya.

Lalu, apakah sama keadaannya dgn tangan suami yg dici um isteri? Perempuan menci um tangan suami bukan semata menempelkan bibirnya. Ada doa yg dia panjatkan di tangan suami, semata meletakkan doa disana, kerana dengan tangan itulah suaminya bekerja untuk org2 yg dicintai & disayanginya.

Lewat ci uman di tangan suami, seorg isteri sdg memohon pd Tuhannya, agar menjaga tangan suaminya dr hal2 yg dibe nci oleh-NYA.

Melalui ci uman yg diletakkan di tangan suami, seorg isteri menitipkan doa agar Tuhan menjaga tangan suami utk menjaga kasih sayangnya & tak mengambil yg bukan haknya.

Terkadang kita sering meremehkan hal kecil yang satu itu. Ci uman sering kita lupakan dalam keseharian kita. Kita terlampau pelit memberikan kecu pan dikening, dan ci uman kepada buah hati kita. Pada hal ci uman adalah salah satu sarana untuk menyampaikan rasa sayang kepada mereka. Dengan begitu akan ada kedamaian dihati mereka. Kecu pan lembut dan mesra dari suami kepada istri atau dari seorang ayah kepada anak-anaknya sangat diperlukan.

Ketika berangkat dipagi hari, anak dan isterimu masih tertidur. Tentu ada cara lembut untuk membangunkan mereka. Ci umilah satu persatu mereka seraya berkata dengan penuh kelembutan, “Ayah pergi kerja dulu, ya sayang.

Share ilmu ini utk peringatan semua.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Selamat Beramal.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*