Minum Sikit, Tapi Berkesan Membuang Angin Dalam Badan Akan Keluar Habis

Minum Sikit, Tapi Berkesan Membuang Angin Dalam Badan Akan Keluar Habis

Musim raya dah nak dekat ni, eloklah kita baiki tvbuh badan balik. Jom ikuti perkongsian dari cik Pooja. Mana yang makan main tibai tu lagi elok amalkan petua Cik Pooja ini, confirm segala angin dalam badan akan keluar. Jom semak macam mana cara nak hasilkan minuman berkhasiat ini..

Korang pernah tak alami masalah angin pu ting be liung dalam perut? Dok terasa cam gedebuk gedebak berkelodak meletop-letop dalam perut.

Alhamdulillah, suami cik pooja serasi ngan air ni, kalau minum je mesti keluar habis segala angin pu ting be liung.

Bahan-bahannya:

  • 1 1/2cwn air panas
  • halia (kena banyak kalau sikit tak berkesan)
  • 1 uncang teh
  • 3sb gula
  • 1/2 bj lemon (diperah amik airnya)

Kalau tak ada lemon boleh gantikan dengan 1 atau 2bji limau nipis yang banyak jusnya

Cara Penyediaan:

  • Semua bahan disatukan dalam air panas (halia dipotong dan diketuk-ketuk)
  • Kacau sebati
  • tunggu 20-25 minit baru diminum ya (boleh simpan dalam peti sejuk, minum sejuk-sejuk pun sedap)

Berikut adalah cara untuk kita buang angin dalam badan.

Semoga perkongsian ini dapat menambah ilmu kita semua. Akak pesan.

Jika anda suka artikel ini sila komen, like dan share.

Sumber: Cik Pooja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*